dissabte, 13 d’agost del 2011

Indignats i catòlics

De Oriol Domingo a La Vanguardia  11-08-2011


Els indignats pensen organitzar el 16 d’agost a Madrid una manifestació paral·lela a un lloc proper on es celebrarà la missa inaugural de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). Critiquen que hi hagi una trobada d’aquest tipus en plena crisi econòmica. Demanen que, en tot cas, aquesta trobada sigui denominada Jornada Mundial de la Joventut Catòlica.

Consideracions.

 1. Tothom te llibertat per expressar-se i manifestar-se. Sempre sense violència i respectant el dret dels altres.

 2. La JMJ seria acusada de provocadora si organitzes una activitat paral·lela i en un lloc proper on hi hagués una activitat organitzada i prèviament anunciada pels indignats. Per coherència és lògic pensar que la manifestació dels indignats pot ser qualificada de provocadora.

3. Relacionar la celebració de la JMJ i la crisis econòmica es demagògic si, per exemple, no es relaciona també la crisi econòmica amb els esdeveniments esportius i culturals, i amb les despeses que les ocupacions dels indignats als carrers han ocasionat als Ajuntaments. A mes, la JMJ, a diferencia dels indignatas, pot produir
beneficis des del punt de vista econòmic.

4. La trobada de la JMJ es bàsicament, encara que no exclusivament, de joves de confessió catòlica. Per tant fora mes adient que la trobada fos batejada com Jornada Mundial de la Joventut Catòlica.

5. Ara be, hi ha sectors de joves catòlics que no participaran en la JMJ. Són joves mes partidaris d’estones de pregària humil, en silenci, en grups petits o en la soletat. Prefereixen la simplicitat i pobresa evangèliques d’un Francesc d’Assís. En canvi es senten incòmodes en grans manifestacions al carrer. Tot és respectable.