dilluns, 8 de novembre del 2010

Què és la frustració? I comentaris sobre el Papa

Frustració és esmerçar un parell d'hores en llegir un  recull de premsa sobre la vinguda del Papa a Espanya, extreure'n el contingut més interessant i copiar-lo i, quan ja quasi ho tens a punt, que l'ordinador faci pampallugues i ho perdis tot.

Això és exactament el que m'ha passat avui. I no tinc temps de tornar-ho a fer tot, així que us quedareu sense un resum del més interessant vist des de diferents opcions ideològiques dels mitjans de comunicació.


Pel que fa a mi... Vaig gaudir moltíssim de la dedicació de la Sagrada Família, vista per la tele com quasi tothom. Crec que es va donar poca importància a la visita a l'Obra del Nen Déu i que valdria la pena que algun dia no fos més important la Fórmula 1 encara que doni més diners, perquè al final els discapacitats sempre es veuen a la 33, també quan es fan els Special Olympics (mira, com l'esport femení quan se'n recorden que existeix, ara que m'adono!). 

I afegeixo que no estic d'acord amb alguna cosa que vaig veure i que, tot i les explicacions oficials, avui es comenta a pràcticament tots els mitjans de comunicació. Com altres ja ho han comentat, em dono per contenta de no haver de gastar la meva (poca) energia.

I ara una breu selecció del que diu la "gent normal" (després d'eliminar el de més mal gust i les aberracions vàries).

A Twitter (hi ha de tot!):

"Ja que la Sagrada Família està en obres, el papa farà la missa amb casc?"

"El miracle dels pans i els peixos:els 4 gats que veuen pasar al papa al carrer es convertiran en 'centenars de milers de persones'."

"Qué claro tiene el Papa y Cia. la separación de género. Ellos sentados y las monjas preparando la mesa"

"Las señoras monjas limpiando el altar, las únicas mujeres que participan activamente en la ceremonia. Pim pam toma lacasitos"

"1r miracle de la visita del Papa a Barcelona: escoltar català a Intereconomía i que no ho critiquin! ;-)"

"Dice el Papa que España es laica. ¿Eso no era una perra? A ver si va a tener razón..."

"Hoy Barcelona es la ciudad más segura de España (porque tienen al mayor "pastor alemán" de Europa)."

"El Papa está en Barcelona, ¿dónde está Jimmy Jump cuando se le necesita?"

"El Papa, como buen jubilado, viene a ver las obras (de la Sagrada Familia)".

"Les paraules del Papa avui tenen molta càrrega de profunditat. Ratzinger qüestiona la democràcia quan qüestiona la laïcitat."

"Las pérdidas de fe son como las pérdidas de orina: una vez que empiezan sólo un milagro puede pararlas."

"La perla de la emisión de la visita del Papa hoy: "...En el escenario, el Papa..." ¿El escenario? Será el altar!"

"¿Quién hizo mas por el independentismo catalan?, el PP y su extremismo. Pues que la iglesia se aplique el cuento sobre quien ha hecho mas por el anticlericalismo. El extremismo y la intransigencia clerical son los mejores aliados del anticlericalismo. Pierden fieles y quieren buscar la culpa en los demas en vez de mirar dentro de su institución."

"Toda la teología explicitada en sus aburridas homilías se ha cifrado en "cortar y pegar" lo de siempre pero sin una reflexión personal que como jefe que se autodenomina, aunque no se sabe de quién, de sus propios trapos sucios para que juntos, él y los demás, se comprometan a limpiar tanta miseri como los rodea. Y para colmo de reflexión, el papel quele asigna a la mujer. Ha descubierto el mediterráneo, mensjes machista, homófobo, antihumano, esclavizante y propio de jeque árabe. La imagen patética de las cuatro monjas limpiando el altar es de un patetismo insultante. Los orondos obispos sentados mirando sonrientes cómo limpiaban las mujeres. ese es su papel, Qué asco; son vomitivos estos personajes empezando por quien los guia. Así les va, claro."

"¿Raíces cristianas de España? ¿Y las árabes? ¿Esto no era Al-Andalus?Al-icante. Al-meria, Al-mohada, Oh-jalá....Tenemos raíces de muchos sitios, no sólamente cristianas, señores religiosos."

"Propongo que a este señor se le incluya en la próxima encuesta del CIS sobre valoración de líderes."

"Personalmente no me realiza nada limpiar, fregar, barrer, hacer camas, deshacerlas un poquito mas, pero si a B16 sí, que me llame y acordamos un sueldo como asistento del hogar."

"Lo del anticlericalismo se lo ganan a pulso cada día, empeñados en su doctrina anacrónica y torpedeando sistemáticamente todos los avances de la humanidad. Como muestra, lo de la mujer realizada en su hogar... Qué fuerte!"

"El paper de la dona en l'església: Les monges netejant la taula untada amb oli. Ara a TV3."

I blocs:

"...l Papa Ratzinger Z ens ha vingut a salvar dels perills del laïcisme, del caos moral que això comporta. I quina alternativa ens ofereix?. La de sempre; tornar a fer caldo amb la mateixa gallina. La imatge de les mongetes netejant l'altar és molt descriptiva i he vist que hui els mitjans de comunicació se'n fan ressò. També han comentat a bastament aquelles declaracions papals a Compostela sobre el laïcisme i la II República. Quina barra! Qui hi ha darrere? El Rouco? Ja van dir allò de què l'esglèsia catalana no existeix. Però enmig d'aquest enrenou mediàtic, si hi ha hagut un fet que m'ha deixat totalment flaixejat ha estat la persona de la Pilar Raola fent una defensa de la figura del Papa Ratzinguer al programa del Cuní. Per no faltar en res a la veritat he d'afegir que és cert que ha dit que no li va agradar això de les monges fent de “chaches”". (Vegeu tot el text a El barranc blanc).

I un comentari força equilibrat a Vita Moleskine.

1 comentari:

Andreu ha dit...

Moltes gràcies Bisbessa per entrar al meu blog i llegir-me. El tema de les religions m'interessa bastant i veig que al teu blog tens uns posts ben interessants.